آفت دهان مشکلی است که ممکن است منشأ ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده‌ی غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند. شاید خیلی‌ از ما این موضوع را ندانیم، اما متأسفانه زنان در طول عمرشان بیشتر از مردان دچار آفت دهان می‌شوند. چه خوش‌مان بیاید یا نه آفت دهانی، عارضه‌ای است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن دچار شود و بسیار آزاردهنده خواهد بود.

آفت دهان چیست؟

به زخمی سطحی، کوچک و خوش خیم در بافت نرم داخل دهان یا لب ها، زیر زبان و روی غشاء لثه آفت دهانی یا زخم آفتی می گویند که اندازه ی آن یک سانتی متر و زخمی گرد یا بیضی شکل، سفید یا زرد رنگ است. آفت دهانی برخلاف تاول هایی که در اثر تب شدید در دهان ایجاد می شود یا زخم های با منشاء سرماخوردگی مثل تبخال ، خارج از دهان ایجاد نشده و به هیچ وجه سرایت نمی کنند .


تخفیف ویژه عدسی عینک با تراش و ارسال رایگان در جشنواره سیویلیها (کلیک کنید)


دلایل ایجاد آفت دهان و زبان

آفت زبان و دهانی جزئی و ضعیف به دلیل آسیب سیستم دفاعی بدن به غشای مخاطی به وجود می آید. آفت های دهانی در موارد زیر پدیدار می شوند :

  • هنگام آسیب دیدگی های جزئی مانند تصادفی گاز گرفتن زبان و یا ضربه مسواک به دهان
  • هنگام استرس
  • بعد از خوردن غذاهای حساسیت زا و بعضی داروها
  • هنگام تغییرات هورمونی مثلا در زمان های از چرخه ی قاعدگی
  • هنگام کمبود مواد مغذی مثل ویتامین B 12 و یا آهن و اسیدفولیک
  • آسیب های ناشی از دندان مصنوعی و یا سایش نوک دندان ها
  • ویروس ها شامل ویروس تب خال و ...
  • مشکلات گوارشی مانند بیماری سیلاک و یا کورن
  • هنگام ترک سیگار
  • سرطان دهان (در موارد بسیار نادر)


زمان مراجعه به پزشک در آفت دهانی

آفت دهانی ممکن است نشانه ای از یک عفونت ویروسی یا نشانه کمبود مواد مغذی در بدن و یا ابتلا به بیماری سیلاک باشد . آفتی که با گذشت 3 هفته از بین نرفت و ظاهری غیرمعمول داشت باید به پزشک نشان داده شود. در مواردی نادر این آفت نشانه سرطان دهانی هست. تشخیص زود خنگام سرطان دهان می تواند به درمان کمک کند.

 

و اما راه کار درمان خانگی

در بسیاری از گروه ها شست و شو با دهان شویه و استفاده از میوه هایی نظیر گوجه فرنگی و یا نشاسته را تجویز می نمایند ولی پیشنهاد ما به شما استفده از قره قوروت می باشد ، مقدار کوچکی از قره قوروت را روی محل آفت دهان خود قرار دهید سپس مدتی سوزش اولیه آن را تحمل نمایید. بعد از گذشت 50 ثانیه قره قوروت را از روی آفت دهان خود برداشته و مقدار جدید از قره قوروت را برای بار دوم روی آن قرار دهید. در صورتی که این کار را به مدت هر 2 ساعت یک بار در طول روز انجام دهید پس از گذشت 24 ساعت تمامی سوزش آفت دهان از بین رفته و آفت رو به بهبودی میل می نماید.

البته سوزش اولیه قرار دادن قره قوروت روی دهان در ابتدای کار ممکن است زیاد باشد ، صبور باشید و برای 2 دقیقه آن را تحمل نمایید. در صورتی که مشاهده نمودید محل آفت در دهان بعد از قرار دادن قره قوروت روی آن دچار خون ریزی شد نگران نشوید این امر حالتی طبیعی است که در بعضی موارد رخ می دهد و نشان دهنده آن است که قسمت اصلی آفت در حال از بین رفتن است.


نظر شما چیست؟ آیا راهکار مناسب تری  سراغ دارید؟