اگر اخبار کرونا را پیگیری کرده باشید میدانید که مهم ترین پوشش خبری تمامی رسانه ها اخبار های مرتبط با کرونا ویروس و تلاش بدون وصف کادر درمان برای مقابله و درمان هم وطنان و انسان ها، در تمامی کره خاکی است. روز های زیادی از انتشار این ویروس مهلک می گذرد و هنوز راه درمانی برای آن کشف نشده است. متاسفانه هر روز شاهد از دست رفتن جمع کثیری از هم وطنانمون با پیگیری اخبار هستیم و آرزو آن را داریم که این ویروس هرچه سریع تر درمان گردد.


 اما کرونا ویروس چیست؟!

بر اساس بیانیه منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی (WHO) کروناویروس یکی از خانواده بزرگ ویروس ها می باشد که ممکن است باعث ایجاد بیماری در  انسان ها و یا حیوانات شود. به طور معمول این ویروس در انسان ها باعث بروز مشکلات تنفسی (خفیف یا شدید) می گردد هرچند علائم ممکن است متفاوت باشد. 

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید-19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شیوع اخیر در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.


و اما علائم کویید 19 چیست؟

تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند، این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است همچنین برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند. به طور معمول بیشتر مبتلایان (حدود 80 درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند. تقریباً از هر 6 نفر مبتلا به کووید-19، یک نفر به شدت بیمار شده و دچار تنگی نفس می‌شود. البته در سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است. در صورتی که علائمی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس دارید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

بر اساس بیانه منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی در صورتی که به علائم خفیف بیماری کرونا مبتلا شدید نیازی به مراجعه به کادر درمانی نبوده، تنها در محیط منزل به استراحت بپردازید و هرگز منزل را ترک ننماید. با این کار میتوانید کمک شایانی به درمان این ویروس نمایید اما درصورتی که خدایی نکرده علائم این بیماری تشدید یافت مراجعه به مراکز درمانی را جدی بگیرید.

آیا ویروسی که عامل ابتلا به کووید-19 است از طریق هوا منتقل می شود؟

تا امروز مطالعات نشان‌داده‌اند که روش اصلی انتقال ویروس عامل کووید-19، از طریق تماس با قطرک‌های تنفسی است و نه از طریق هوا، همواره فراموش نکنید که میتوانید با استفاده از ماسک و شیلد مناسب از دریافت و انتشار این ویروس تا حد زیادی جلوگیری نمایید.


آیا کووید-19 از فرد فاقد علائم بیماری، به دیگران منتقل می شود؟

راه اصلی اانتشار این بیماری، از طریق قطرک‌های تنفسی است که با سرفه‌های فرد مبتلا در محیط پخش می‌شود. احتمال ابتلا به کووید-19 از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد، بسیار کم است. البته، بسیاری از مبتلایان به کووید-19، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری، علائم خفیف دارند. بنابراین است ممکن است شما بیماری را از فردی بگیرید که به عنوان مثال فقط سرفه‌های خفیفی دارد و احساس بیماری نمی‌کند. 


برای حفاظت خودم و جلوگیری از انتشار بیماری، چه کار کنم؟

مراقبت‌های ساده‌ای وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌توانید احتمال ابتلای خود به کووید-19را کاهش داده و مانع از انتشار آن شوید:

  •  دست‌هایتان را بطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلول ‌های ضدعفونی‌ کننده حاوی الکل تمیز کنید.
  • چرا باید بطور مرتب دست‌ها را بشوییم؟ زیرا ویروس‌هایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی (صحیح) دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل، از بین میروند.
  • از فردی که سرفه یا عطسه می‌کند، حداقل 1 متر (3 فوت) فاصله بگیرید.
  • چرا باید از فرد بیمار فاصله بگیریم؟ زیرا افراد با عطسه یا سرفه‌ حجم زیادی از قطرک‌ها ی ریز را از دهان و بینی شان به اطراف پخش می کنند. این قطرک‌ها ممکن است حامل ویروس باشند.
  • اگر در نزدیکی یک فرد مبتلا به کووید-19 باشید و  آن فرد سرفه کند، شما از طریق تنفس این قطرک‌های حامل ویروس ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.
  • به چشم‌ها، دهان و بینی ‌‌‌تان دست نزنید.
  • چرا نباید دست بزنیم؟ چون دست‌های ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند.
  • با لمس چشم‌ها، دهان و بینی با دست‌های آلوده، ویروس به آنها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد میشود و می‌تواند شما را بیمار کند.
  • مطمئن شوید که هم شما و هم اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می‌کنید.
  • بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بلافاصله بعد از سرفه و عطسه، دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.
  • چرا بهداشت تنفسی را رعایت کنیم؟ چون قطرک‌های تنفسی عامل انتقال ویروس هستند. با رعایت بهداشت تنفسی می‌توانیم از ابتلای خود و اطرافیان‌مان به بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-19 جلوگیری کنیم.
  • اگر احساس بیماری می‌کنید در خانه بمانید.
  • اگر تب دارید، سرفه می‌کنید و به سختی نفس می‌کشید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مراجعه حتماً تماس بگیرید.
  • به توصیه‌های مسئولین بهداشت و سلامت در محل زندگی خود، عمل کنید.
  • چرا قبل از مراجعه زنگ بزنیم؟ چون مسئولین بهداشت و سلامت کشور و محل زندگی شما، تازه‌‌ترین اطلاعات مربوط به وضعیت بیماری در منطقه شما را در دست دارند. اگر پیش از مراجعه زنگ بزنید، این امکان را به ارائه‌ دهندگان خدمات بهداشتی می‌دهید تا سریعاً شما را به مراکز درمانی مناسب ارجاع دهند.
  • این کار همچنین برای حفاظت از خودتان، جلوگیری از گسترش ویروس و ابتلای دیگران مؤثر است.
  • تازه‌ترین وضعیت مناطق آلوده به کووید-19 را دنبال کنید (شهرها یا مناطقی که کووید-19 در آن‌ها  بطور گسترده در حال انتشار است).
  • در صورت امکان از سفر به این مناطق خودداری کنید؛ به‌خصوص اگر سالمند هستید یا دیابت، ناراحتی قلبی یا کلیوی دارید.
  • چرا نباید به این نقاط سفر کنیم؟ زیرا احتمال ابتلای شما به کووید-19 در این مناطق بیشتر است.


چقدر احتمال دارد به کووید-19 مبتلا شوم؟

احتمال ابتلا به محل زندگی‌تان بستگی دارد. به‌خصوص اینکه آیا در منطقه شما شیوع کووید-19 گزارش شده است یا خیر. در محل سکونت بیشتر افراد، هنوز احتمال ابتلا به کووید-19 پایین است. با این وجود، در حال حاضر مناطق و شهرهایی در جهان با شیوع این بیماری مواجه هستند. از حضور در مناطق با تراکم جمعیت بالا مانند سفر، جابه‌جایی و دورهمی‌ها اجتناب نمایید. فراموش نکنید که همکاری با اقدامات کنترل بیماری‌ها، به کاهش احتمال ابتلای شما و کاهش روند انتشار ویروس کمک می‌کند.

شیوع کووید-19 می‌تواند کنترل شده و انتشار آن متوقف شود، همانطور که در چین و چند کشور دیگر اتفاق افتاده است در صورتی که مسائل بهداشتی رعایت نگردد نیز امکان ظهور سریع شیوع ‌های جدید نیز وجود دارد.

هم وطن عزیز در این ایام که کشور عزیزمان و تمامی کشور ها با شیوع ویروس کرونا همراه بوده اند شاید بتوان با رعایت مسائل بهداشتی و شستشوی دست ها و استفاده از ماسک از شیوع این ویروس جلوگیری نماید و با این اقدام به طور غیر مستقیم میتوانید علاوه بر سلامت خود و عزیزانتان جان بسیاری از هم وطنانمان را از مرگ نیز به شکل غیر مستقیم نجات دهید. همواره سعی نمایید از حضور در اجتماعات دوری نماید و در صورت اجبار حتما از ماسک و مواد ضدعفونی کننده به طور پیوسته استفاده نمایید.

از همراهی شما سپاس گذاریم...