همواره با گذشت زمان و بهبود نرم افزار های مورد استفاده نیاز به رم بیشتر روز به روز بیشتر از قبل احساس می شود. انتخاب رم مناسب همواره یکی از دغدغه هایی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه هستند، در ادامه با بررسی 4 مورد مهم در انتخاب رم مناسب همراهتان هستیم.

۱- معماری یکی باشد

با گذشت زمان مدل مادربردها با تغییرات زیادی روبه گردید، در هر یک از این تغییر های شکل گرفته، نسل جدیدی معرفی گردیده شد که با توجه به مشخصات و مدل و سال تولید از معماری خاصی بهره می بردند اما به طور معمول مادربرد هایی که از معماری نسل DDR2 بهره می برند ارزشی برای ارتقا رم یا مشخصات سیستمی نداشته و به طور کلی باید کل سیستم را ارتقا داد اما در معماری های DDR3 و یا DDR4 که جدید ترین معماری حال حاضر است می توان مقدار حافظه رم را ارتقا داد، در ابتدای امر بایست معماری را تشخیص داد، هر چند شکل هر یک از این نسل ها منحصر به فرد است اما برای خرید رم جدید بایست مشخص گردد که مادربرد فعلی شما از نسل DDR3 است یا DDR4 ، برای اطلاع از نسخه فعلی بایست با استفاده از نرم افزار CPU-Z مشخص گردد نسخه فعلی مادربرد شما از کدام یک پشتیبانی می نماید! در شکل زیر تفاوت ساختاری این دو مدل معماری را مشاهده می نمایید. (رم زیر برای کامپیوتر های رو میزی می باشد و رم لپ‌تاپ تقریبا اندازه‌ای نصف این را دارد.)


۲- یکی بودن سرعت رم‌ها

به طور معمول فرکانس رم های بازار در طول زمان ارتقا یافته اما توصیه میشه حتما اگر از چند رم کنار یکدیگر استفاده می کنید از فرکانس های یکسان استفاده نمایید! طبیعتا هرچه فرکانس بیشتر باشد کارایی بهتری را ارائه می نماید اما از این نکته غافل نشید که هر مادربرد فرکانس مخصوص به خود را دارد که در صورتی که فرکانس رم شما خارج آن مقدار باشد آن را پشتیبانی نخواهد کرد!

اما چه اتفاقی می افتد اگر از دو رم با فرکانس های متفاوت استفاده کنیم؟!

در صورتی که رم هایی با فرکانس های متفاوتی داشته باشید سیستم شما فرکانس رم بالاتر را پایین آورده و هم اندازه فرکانس رم پایین تر می نماید! در واقع عملا هزینه بیشتری را صرف خرید کردید که هیچ فایده ای ندارد!

برای روشن تر شدن این مطلب با یه مثال ساده شروع میکنیم. فرض کنید دو اسب کالسکه ای را می کشند و 10 کیلومتری را در 30 دقیقه طی می کنند ، در صورتی که اسب سومی به این کالسکه اضافه گردد که 10 کیلومتر را در 40 دقیقه طی کند، سایر اسب ها نیز به ناچار مجبور به کاهش سرعت خواهند شد و بازده بهتری را ارائه نخواهند داد (البته فشار کمتری را تحمل خواهند کرد.)

در عکس زیر رم 16GB با معماری DDR4 و سرعت فرکانس 2133Mhz  رو مشاهده می کنید که با برچسبی بر روی رم مشخص شده است.

۳- یکی بودن حجم رم‌ها

به طور معمول توصیه می شود که از رم هایی با حجم یکسان استفاده کنید (مثلا 4 تا رم 8 گیگ با فرکانس یکسان) البته در صورتی که این قاعده رعایت نگردد مشکلی پیش نخواهد آمد!

۴- یکی بودن برند رم‌ها

این مورد هم توصیه می‌شود، فراموش نکنید برای ارتقاع رم و خرید رم جدید بایست حتما بررسی نمایید که مادربرد فعلیتان آن را پشتیبانی خواهد کرد یا خیر، همچنین از وجود اسلات خالی برای افزایش تعداد رم آگاهی کسب نمایید! بعضی مادربرد های قدیمی حداکثر 8 گیگ رم را ساپورت میکنند (به طور مثال 2 تا اسلات با حداکثر 4GB در هر کدام) و عملا در صورتی که رم 16 گیگ استفاده نمایید، برای آن مادربرد بی استفاده بوده و حتی ممکن است روشن شدن سیستمتان را نیز مختل گرداند! برای اطلاع از مدل های پشتیبانی میتوانید نام مادربردتان را سرچ کنید و از مشخصات و پشتیبانی های آن اطلاع حاصل نمایید!

از اینکه با ما همراه بودید سپاس گذاریم...